Posted by: amazingpendant | January 31, 2012

Realiti kehidupan kita….

Andaikata semua atau salah satu kenyataan mengenai realiti kehidupan di bawah ini secara kebetulan bertepatan dengan kehidupan anda sendiri, maka anda wajar meneruskan pejelajahan anda blog ini. Namun jika realiti kehidupan anda langsung tidak tergambar dengan catatan ini, maka saya tidak akan berkecil hati jika anda memilih untuk meninggalkan blog saya…..Namun  ketahuilah bahawa :

” Bila saya melihat kaabah, teringin pergi menunaikan Haji dan Umrah… Saya tahu itu salah satu tanggungjawab dan kewajiban saya. Tapi saya masih tidak tahu bila masanya saya akan jejak ke sana….saya masih tak tahu bila saya boleh bawa bersama mak dan abah serta keluarga bagi menunaikan ibadah haji disana….keadaan saya membuatkan saya bertangguh-tangguh….andaikata saya boleh pergi cepat sebelum terlambat….bersyukur teramat…”

“Kadang-kadang saya mengeluh….bertahun-tahun saya bekerja hanya membayar hutang sana sini….tanpa saya sedar….saya tiada simpanan yang boleh memberi jaminan masa depan keluarga saya…keselamatan saya juga yang tidak pasti….apalah daya jika saya sudah tiada…..keluarga saya bagaimana agaknya nasib mereka….keluhan saya tiada henti…”

“Kerap saya renungkan keluarga, saya lihat isteri dan anak-anak saya bergembira….tapi kenyataannya saya tidak mampu melihat mereka terus bergembira sepanjang masa…. memandangkan diri saya yang tidak berdaya dalam soal kebebasan kewangan dan masa. Saya sibuk bekerja….. berhempas pulas….Jika saya tiada sebarang masalah duit dan masa…. sudah tentu masa depan famili saya akan terjamin sampai bila-bila….”

“Macam-macam perkara yang saya fikirkan….dari segi tanggungjawab dan masa…tapi saya juga tiada daya dengan keadaan saya….bekerja bertahun-tahun tapi tetap bermasalah….banyak hutang… sedikit simpanan, belanja keperluan keluarga…semua memerlukan duit….Memanglah duit bukan segala-galanya tapi segalanya memerlukan duit…Masyaallah….”

“Walaupun ekonomi saya stabil sekarang, saya masih risau….saya sentiasa sibuk bekerja siang dan malam…duit tiada menjadi masalah…tetapi adik-beradik dan keluarga saya belum hidup senang…begitu juga masa saya bersama keluarga amat terhad….jika diberi peluang, saya nak pencen awal….tanpa sebarang hutang…..dapat luangkan masa dengan keluarga tersayang….alangkah indahnya….”

“KITA MEMPUNYAI BANYAK MASA UNTUK BERFIKIR DAN BERTINDAK TETAPI BERFIKIR TANPA TINDAKAN MEMBUATKAN MASA KITA TERBUANG…” Peluang  yang baik hanya datang sekali dalam keadaan kita tidak bersedia, jadi rebutlah peluang yang ada didepan mata supaya kita tidak  menyesal dikemudiaan hari.
UNTUK PENERANGAN PRODUK LEBIH LANJUT BOLEH HUBUNGI SAYA AMIRUL 013-6182356 ATAU BAGAIMANA BOLEH MENJANA PENDAPATN PASIF YANG LUMAYAN DENGAN CARA LUAR BIASA!!!!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: